Színházelőadás - “A humor – teljes igazság”

A Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ által támogatott Szórvány Program keretén belül 2017 február 12.-én, Négyfaluban, a Victor Jinga Szakközépiskola dísztermében lépet fel a Körösi Csoma Sándor Középiskola “Diákszínpad” színtársulata. A színtársulat egy igen régi múltra tekint vissza, Molnár János, rendező, elmondása szerint a színtársulat közel fél évszázados, mely időszak alatt számtalan fiatalnak adott lehetőséget, hogy kipróbálja és fejlessze színészi tehetségét.

A szép számban összegyűlt közönséget, Karinthy Frigyes novellái alapján összeállított humoros előadással szórakoztatták a fiatal színészek, akik alakítása színvonalas és lelkesítő volt. Elmondásuk alapján összeállításaikat próbáljak a jelen világ mindennapjaival egyeztetni, annak groteszk, elitélendő vonásait kiemelni és kinevettetni. A megnevettetés nagyszerűn sikerült, hiszen a díszteremben sokszor hallatszott a hangos, őszinte nevetés.

Az előadást közönség találkozó követe, mely során az érdeklődők elbeszélgetek a rendezővel és a fiatal színészekkel. Kellemes volt tapasztalni, hogy magyar nyelvet oktató pedagógusaink és nagyszámú diák sereglet a beszélgetés színhelyére, mely a színpad előtt zajlott le, közvetlen az előadás után. Reméljük a beszélgetés tartalmas és gyümölcsöző volta a színház iránt érdeklődők számára. Ahogy azt is reméljük, hogy mindenki számára kellemes kikapcsolódást nyújtott ez az esemény és ugyanilyen szép számú közönségre számíthatunk közvetkező kulturális eseményeinken is.

Köszönet támogatóinknak: Kovászna Megye Tanácsa, Kovászna Megyei Művelődési Központ, Fényes Vendéglő.

Hlavathy Zsuzsánna

Barcasági Csángó Alapítvány