Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. - MHP-RO-1-2023/2-000021

A számtalan program, értékelés, értesítés, informálás között valahogy elmaradt a BGA Zrt. által támogatott programok konkrét kiemelése és megemlítése a helyi sajtóban és közösségi oldalakon.

A 2022-es évben is, mint ahogy az elmúlt 10 évben, ugyanis az első támogatás 2012-ben érkezett, a Barcasági Csángó Egyesület (az Alapítvány) ismét részesült a Bethlen Gábor Alap által meghírdetett meghívásos pályázatban, Meghívásos pályázati program (2022) - MHP-RO-1-2022/2-000027, melynek keretében 2.200.000 forint támogatást nyert. Ezt a támogatást kimondottan a működtetésre és infrastrukturális fejlesztésre szokta fordítani az egyesület. Az évek során ez az összeg fedezte az ügyintéző és a könyvelő évi bérezését és maradt kisebb-nagyobb befektetésre is. A 2022-es évben már sajnos csak az ügyintéző évi tiszteletdíját fedezte, ami megfelel a romániai 12 havi minimálbérnek. Ez a hozzájárulás nélkül azonban az egyesület nem tudhatna magának egy állandó munkatársat biztosítani, ami nélkül az elmúlt 10 éves fejlődés elmaradt volna. Köszönet és hála ezért a támogatásért, melynek a 10 éves folytonossága egy igazi mentőöv volt és általa olyan megvalósítások valósultak meg, amelyek az egyesületet vissza helyezték a közösség központjába, élettel töltötték meg és a közösségi élet egyik alappillérévé fejlesztették.

Minden egyes beérkezett támogatás a maga módján nagyon hasznos és olyan lehetőségeket biztosít a magyar közösségek fejlődésének, amelyek máskülönben valószínű nem tudnának megvalósulni. Köszönjük a támogatást.