Rendezvényeink

Nagy örömmel újságoljuk, hogy a Brassói megyei RMDSZ Nőszervezte és a Barcasági Csángó Alapítvány által megrendezett, és az Országos RMDSZ Nőszervezte által támogatott tojásírás rendezvényünkön több mint 120 személy vett részt.

Az 1990-ben megálmodott és 1991-ben hivatalosan bejegyzett Asociația Ceangăilor Bârsa, magyar nevén Barcasági Csángó Egyesület, de egy máig ki nem derített félreértés miatt alapítvány néven ismert civil szervezet 30 éves történetének és jövőbeli terveinek rövid ismertetésére vállalkozom, mint a szervezet jelenlegi elnöke. 30 év távlatából visszanézni a kezdetekre, valamint a 30 évnyi tevékenységre nem könnyű, kihívás és lehetőség mérlegelni, tanulni és fejlődni.

Erre a kérdésre keresték a választ még augusztusban azok a kézművesek, akik a Barcasági Kézművesek Egyesülete, valamint a székelyudvarhelyi Artera Alapítvány szervezte Valódi értékeink című táborban vettek részt.

Fejléc

Tisztelt vendéglátó, kézműves és kistermelő!
Alkalmat szeretnénk biztosítani, hogy első kézből ismerkedjenek meg új lehetőségekkel!

A Barcasági Csángó Alapítvány, a Barcaságot népszerűsítő Pro Terra Barcensis projekt keretében tisztelettel meghívja a 2018. szeptember 24–25-én szervezett turisztikai minikonferenciára. 

Logó

Az Alapítvány mint társszervező veszi ki részét a több napos rendezvény szervezésből. A XXI. rendezvény sorozat 2017. szeptember 19 és 24 között került megszervezésre, mely során sokszínű és változatos programmal várta az érdeklődőket. A fesztivál teljes és kronológiai leforgását a fesztivál Facebook oldalán lehet megnézni: https://www.facebook.com/SzentMihalyNapok/ valamint rövid összefoglalót olvasni Dombi Orsolya tollából. 

Logó

A Barcasági Csángó Alapítvány a XXI. Szent Mihály Napok keretén belül, szeptember 23-án, 13 órai kezdettel, kerekasztal beszélgetést szervezett az alapítvány székhelyén, a Pro Terra Barcensis – Barcaságot népszerűsítő program bemutatására. 

Hagyományos népi mesterségek bemutatása Négyfalu, 2017 június 10-11. Vannak olyan üde nyári napok, amikor a fű csak ott járható, ahol nemrég kaszáltak, a rigó fontoskodva keresi a gilisztát és a gólya érdeklődve lépeget a traktoros nyomában. Ilyenkor az embert elkapja a mehetnék, de ha lehet, a családdal együtt. Ilyen napokra esett az idén Négyfaluban a népi mesterségbemutató rendezvény, és lehet, hogy éppen emiatt volt derűs, családias hangulata.

Logó

2017. május 13-14 között a Barcasági Csángó Alapítvány mint házigazda vett rész ezen a rendezvényen, de büszkék vagyunk rá és csak ajánlani tudjuk a fiataloknak.  

Vallják és mutatták be Négyfaluban is, az elmúlt vasárnap, a kovásznai “Diákszínpad” színtársulat színészei és rendezője Molnár János.

Logó

A XX. Szent Mihály Napok alkalmából 2016 szeptember 24-én került sor a kerekasztal beszélgetésre a Piroska Panziónál, Alszegen, melyet a Barcasági Csángó Alapítvány szervezett, a Communitas Alapítvány, a Piroska Panzió és a FréziaMania Virágüzlet támogatásával.

Oldalak